tots sants
artistes
credits
newsletter
Tots Sants
Tots Sants - Facebook
Tots Sants - Twitter
castellano
|
catala
Ferran Palau
Al Monestir
I Estels
La Mel i El Rusc
La Mel i El Rusc
Ferran Palau
Van arribar a La Casa Murada de tarda per gravar de nit. A la nit tots som d’una altra manera, diu Ferran Palau recordant aquella matinada a l’estudi. En té un record estrany, com de somni. Ferran Palau és el cantant del grup Anímic i ara també l’autor del disc en solitari “L’Aigua Del Rierol” (Amniòtic Records, 2012). El va gravar amb l’ajut del seu cosí, el guitarrista i productor Jordi Matas. El cosí gran que li ensenyava cançons de Green Day amb 12 anys. Classes de guitarra que no eren classes de guitarra, precisament el que li feia falta a un nen que ni de gran ha volgut aprendre els noms dels acords i segueix fent música per intuïció.

Ferran Palau no sap quin acord és quin però sí sap com vol que sonin. Quan els vam convidar i van saber que a l’estudi hi havia un harmònium, un avantpassat de l’orgue, Ferran Palau i Jordi Matas van decidir que aquest instrument, vell i una mica desafinat, seria el seu cavall de batalla per la gravació.

El Ferran explica que es van inspirar en el disc “Desertshore” (Reprise, 1970) de Nico. I sí, hi ha un harmònium, una veu i tot té un aire gòtic. Però cançons com “Al monestir”, amb els dos cosins convertits en escrivents, concentrats, absorts en la tasca de dibuixar la música amb la millor cal·ligrafia possible, viuen en un món propi. Com de somni. Perquè tornem a sentir la música i veiem les imatges i ens adonem que per unes hores La Casa Murada va ser, realment, com un monestir. A la nit tots som d’una altra manera.
credits
Jordi Matas: harmònium, banjo i guitarra
Ferran Palau: veu i guitarra

Esteve Miralles: text a "I Estels" [voldellavors.wordpress.com]
Bruna Cusí: veu en off

Imatge:
Enregistrat per Raimon Fransoy i Xavier Puig a La Casa Murada.
Editat per Raimon Fransoy i Xavier Puig a Elsabeth Produccions
So:
Enregistrat per Jordi C. Corchs a La Casa Murada.
Mesclat per Jordi C. Corchs a Infusiones Musicales.
Text:
Roger Roca.
Cuina:
Olga Mias [www.lanoiadelpastis.com]

La Casa Murada, Maig de 2012.