tots sants
artistes
credits
newsletter
Tots Sants
Tots Sants - Facebook
Tots Sants - Twitter
castellano
|
catala
Francesc Pi De La Serra
La Mala Setmana
facebook1
twitter1
Sóc Francesc Pi De La Serra
facebook1
twitter1
Francesc Pi De La Serra
Quan va sortir de l’estudi, després de passar tot un dia amb nosaltres, Francesc Pi de la Serra, nom capital de la nostra música popular, cantautor entre cantautors, va dir al seu mànager: “no sé ben bé què hi he vingut a fer, aquí”. O una cosa per l’estil. La cita no és literal però la idea s’entén.

Òbviament, Pi de la Serra sabia què hi havia fet, a la Casa Murada. Gravar-hi dues cançons. “La mala setmana” i “Sóc Francesc Pi de la Serra” són clàssics del seu imponent cançoner, dues peces d’una lucidesa excepcional. Plantofades àcides i burletes d’un cronista únic que encara ara, després de cinquanta anys de carrera, es mira el món amb sentit crític. “Aquestes velles que van a missa perquè allà hi troben un racó, no tenen vells per estimar-les, quan les veig em fan compassió”. La lletra de “Sóc Francesc Pi de la Serra” encara diu així, però a La Casa Murada, en la bona companyia del seus fidels Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas, no sona tan agra. Més tendra. Més comprensiva.

Pi de la Serra és un savi. Entén les coses importants, les que compten de debò, i les sap explicar en forma de cançó. Potser per això no entenia gaire el propòsit d’això de Tots Sants, ni què volien aquells nois que anaven amunt i avall de l’estudi, atrafegats amb les càmeres i els micros, i tot per fer uns vídeos que acabarien penjant a internet que ves a saber a qui podien interessar. Ens mirava amb una barreja de simpatia i curiositat. Com aquell que sap que la vida, en realitat, és una altra cosa. Com un savi.
credits
Francesc Pi De La Serra: veu i guitarra.
Amadeu Casas: guitarra.
Joan Pau Cumellas: harmònica

Imatge:
Enregistrat per Macià Florit, Raimon Fransoy, Xavier Puig i Marc Ruiz
a La Casa Murada.
Editat per Raimon Fransoy i Xavier Puig a Elsabeth Produccions.
So:
Enregistrat per Jordi C. Corchs a La Casa Murada.
Mesclat per Jordi C. Corchs a Infusiones Musicales.
Text:
Roger Roca.
Cuina:
Olga Mias [www.lanoiadelpastis.com]

La Casa Murada, Novembre de 2012.