Tots Sants
Sílvia Pérez Cruz
Sílvia Pérez Cruz
Un dia, mentre estaven de gira en el primer projecte que compartien, Raül Fernández (Refree) li va dir a Sílvia Pérez Cruz: “després d’això tu i jo no tornarem a treballar junts. Som incompatibles”. Massa caràcter, massa tossuderia a una banda i a l’altra. Va arribar un punt en què no se suportaven. Però Refree i Sílvia Pérez Cruz no es van separar. Al contrari. Perquè es van adonar que el que passava no era que fossin incompatibles, sinó que eren iguals. I per tots dos va ser una revelació.

En aquella primera trobada que gairebé va ser l’última, Immigrasons, cantaven cançons populars de Catalunya i l’Argentina. Ara es busquen per gairebé tot el que fan. Repertori propi i aliè, música tradicional i d’autor. Tant és. Ell produeix els discos d’ella, ella canta en els discos d’ell. El Raül diu que no ha conegut mai un altre músic que l’entengui com la Sílvia. Ella diu que la seva connexió amb Refree és una cosa animal, que no la té amb ningú més.

Des d’Immigrasons, el 2006, han tingut temps per acostumar-se a això de “tenir telepatia”, com diu la Sílvia. Però hi ha dies, com el de la sessió que van gravar a La Casa Murada, quan passen coses extraordinàries, que encara s’estremeixen de joia per haver-se trobat.
CRÈDITS
Sílvia Pérez Cruz: veu i guitarra
Raül Fernández: guitarra
Maria Jesús Ávila: arpa

Imatge:
Enregistrat per Macià Florit, Raimon Fransoy i Xavier Puig
a La Casa Murada
Editat per Macià Florit, Raimon Fransoy i Xavier Puig
a Elsabeth Produccions

So:
Enregistrat per Jordi C. Corchs a La Casa Murada
Mesclat per Jordi C. Corchs a Infusiones Musicales

Text:
Roger Roca

Cuina:
Olga Mias.

La Casa Murada, Març de 2012, Setembre 2016.
Corrandes d'exili
Cucurrucucú paloma
Duérmete
Gallo Rojo
L'any de la meva gràcia